Mercè
Amb aquest blog pretenc tenir a ma i compartir totes aquelles receptes de tapeig que he anat
recopilant al llarg del temps, ja siguin propies o no.
“Una imatge val més que mil paraules”
El blog
està dedicat a la preparació de tapes la qual cosa fa que moltes de les
receptes siguin “microreceptes”. Vull dir que hi ha tapes molt sencilles que amb
la combinació de dos o tres ingredients ja tenim llestes... Sense construir
massa.
Podreu
observar que el vocabulari és d’allò més planer. Al cap i a la fí sóc una
aprenent en l’imnens món de la cuina.
La
majoria de les receptes no precisen massa temps d’elaboració i estan compostes
per ingredients comuns que tenim a l’abast.
Pot resultar-te una bona eina per trobar aquella recepta d'una tapa que pots preparar quan els convidats no previstos ja són a casa!
Pot resultar-te una bona eina per trobar aquella recepta d'una tapa que pots preparar quan els convidats no previstos ja són a casa!
En fí, amb aquest blog deixarè d’acumular els retalls de llibreta on
anotava les receptes i que sovint passaven de mà en mà per compartir amb qui ho
desitjava.
Així doncs,
Deixa’t portar pels sentits….. endinsa’t-hi !
i deixa tants comentaris i opinions com et vingui de gust, seran ben vinguts.
Diu la Viquipèdia ....
El canapè és una forma de presentació del menjar. Habitualment es tracta d'una peça petita de pa o galeta amb algun tipus de menjar per damunt. Es serveix com un tipus d'aperitiu
Una tapa és una petita ració de menjar que es consumeix entre àpats, durant festes o celebracions o també al vermut o com a entremés.
Si aquest menjar es presenta damunt d'un tros de pa, se'n diu montadito.
Tradicionalment, el pintxo consisteix en una petita llesca de pa acompanyada de diversos ingredients culinaris, o bé en una petita porció de menjar. Pot prendre's en fred o calent i se subjecta amb un escuradents. (originari del País Basc)
Cada dia descobreixo receptes i combinacions noves però lo curiós del cas és l’origen de les tapes.
A qui se li va ocòrrer?
Alguns estudiosos fan remontar l'origen del pintxo al segle XIII, quan degut a una malaltia del rei Alfons X, se li va recomanar que prengués vi acompanyat d'algun aliment sòlid. Al rei li va agradar tant l'experiència, que des de llavors, va disposar que no se servís vi si no anava acompanyat d'algun petit àpat.
Suposo que les tapes de la època no eren tan emulsionades i glamuroes com les que podem trobar avui en dia però això d’acompanyar el vi d’un mos va ser sens dubte una gran idea!
Comentaris
Doncs, tria i remenar i sobretot ... TASTA'L !
m'encanta, m'hi passejaré sovint.
Sara
Bona feina.
Albert
et seguiré des de Mallorca,
Irina
Cris
Una salutació
Sense cap compromís, perquè l'últim que vull és complicar la visa a ningú, el pots passar a recollir a:
http://aromafiguera.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html
Salut i fins aviat!
I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic
read!! I definitely really liked every little bit of
it and i also have you saved to fav to see new things in your web site.
Also visit my web blog :: video arcade