piruleta de xerry
INGREDIENTS:
- Tomàquets
xerri
- 1
alvocat
- suc
de 1/2 llimona
- olivada
negra
- sal
d’herbes i oli
- gomàsio
(sèsam triturat i torrat amb un punt de sal)
- palets
per fer “pinxos” o escuradents
COM ELS MUNTEM?
- Rentem
els tomàquets xerri i els assequem.
- En un
bol xafem l’alvocat i hi afegim unes gotes de suc de llimona perquè no
s’oxidi i el salem.
- Tallem
els tomàquets per la meitat i els salem un xic. Untem una meitat del
tomàquet amb una capa generosa d’alvocat i l’altre amb olivada.
- Per
travessar-los amb el palet és millor si primer hi passeu una meitat i
després l’altra, sense que s’arribin a tocar gaire (així queden més bonics),
ja que si intenteu travessar el palet amb les dues meitats a la vegada us
trobareu que tot el farcit se us escaparà de dins el tomàquet.
- Un
cop muntats els col·loquem a un plat, hi tirem un raig d’oli d’oliva i hi
espolvoregem el gomàsio per damunt.
***Recepta
extreta de: “La petita Vegana”
p.d.: us deixo un enllaç on podeu trobar la recepta del gomasio. Resulta que és una barreja de sèsam i sal. Tb de venda en herboristeries.
http://quecuinoavui.wordpress.com/2012/01/14/gomasio-sesam-crusal/
Comentaris