canapè de gambes i ceba caramelitzada
Aquesta tapa no
requereix cap tipus d’experiència a la cuina, el que sí una
mica de paciència a l’hora de fer la ceba caramelitzada.
mica de paciència a l’hora de fer la ceba caramelitzada.
En el blog hi ha
alguna altra entrada on es detalla el procés però el recordaré
a continuació,
a continuació,
Tallarem
ben menuda la ceba i la posarem en una cassola amb l’oli i la
cobrirem d’aigua. Hi tirarem una cullerada sopera de sucre moreno.
cobrirem d’aigua. Hi tirarem una cullerada sopera de sucre moreno.
Ho
deixarem coure un parell d’hores ben bones a foc mig-baix i anirem
remenant de tant en tant.
remenant de tant en tant.
La ceba ha d’assolir un color ros fosquet i una textura flexible.
Anem
a muntar la tapa:
Posarem
de base una llesca de pa tipus baguette i a sobre una bona cullerada
de ceba caramelitzada.
de ceba caramelitzada.
Pelarem
les gambes cuites.
Posarem
una gamba a sobre de cada tapa, espolsarem amb sal màldon i
servirem.
servirem.
Comentaris