carpaccio de vedella amb parmesà


El carpaccio és genèricament una forma de preparació de carn o peix tallat a 

làmines molt fines i servit cru.


Demanarem a la carnisseria que ens tallin la vedella molt finament (si no 

disposem de la màquina de tallar embotits)

En un bol, prepararem una vinagreta barrejant una part de vinagre de mòdena

 per una part d’oli d’oliva.

Estendrem les làmines de carpaccio de vedella al plat de servir i regarem amb

 la vinagreta.

Tallarem el formatge parmesà a làmines i estendrem per sobre del carpaccio.

Espolsarem un pessic d’anet.




Nota:   sobre l’anet, diu la vikipedia....

És dolç, aromàtic i lleugerament amarg


És preferible utilitzar el fonoll fresc, ja que quan se seca perd molt l'aroma.


S'utilitza en conserves de vinagre juntament amb el llorer i el pebre.


 És famós per la seva afinitat amb el peix i per la seva utilització en els adobats.


És una herba molt utilitzada en la cuina escandinava: ingredient molt important del salmó marinat; s'utilitza també en les conserves de sardines i com a condiment en les conserves de cogombres.


A Alemanya i Europa oriental s'utilitzen en adobats, com a conservants de la col fermentada i dels cogombres petits i es coneix com a vinagre de fonoll.


 A l'Europa continental és habitual l'ús del fonoll amb tots els guisats de peix ja que millora el sabor i els fa més fàcils de digerir. 


Al nord d'Europa, s'utilitza sovint en maioneses.


Les fulles fresques s'utilitzen en amanides, plats de peix (especialment el salmó) i en salses per acompanyar el peix.


 Les fulles trossejades també poden utilitzar-se amb el iogurt, en plats de carn i verdures.


Les fulles fresques proporcionen millor sabor que les seques ja que la cocció disminueix el seu sabor. 


S'afegeixen al plat poc abans de servir-lo.




Les llavors triturades es poden afegir a salses cremoses per acompanyar pastissos de peix o barrejar-la amb ceba ; també amb el iogurt i per acompanyar el salmó o bacallà fresc.


Les llavors, les fulles, les flors fresques i els fruits s'introdueixen en vinagre per preparar vinagre de fonoll.


També es poden utilitzar en la cuina, les seves flors grogues, però s'ha de vigilar perquè tenen un sabor molt intens que recorda al comí.

Comentaris

Marina A.F. ha dit…
Fa una pinta boníssima! M'agrada la recepta, per la seva senzillesa.

Entrades populars d'aquest blog

calamars encebats

restaurant ca l'Arturo.