carxofes farcides de xampinyons
Ingredients:
-
4 carxofes ( una per persona)
-
1 ou
-
100gr de xampinyons laminats
-
¼ de ceba
-
nata per cuinar
-
formatge parmesà
-
1 cullerada de pa ratllat
-
sal
-
oli
Mans a la massa:
Escalfarem el forn a 180º.
Llimpiarem les carxofes treient les fulles més
exteriors i tallant els troncs.
Treurem també algunes fulles de la part interior
de manera que ens quedi un espai per poder-les farcir.
En una olla amb abundant aigua les farem bullir
fins que siguin toves. Uns 25 minuts aproximadament.
Quan siguin cuites les escorrerem i les deixarem
de cap per avall sobre un paper de cuina perquè acabin de treure tota l’aigua.
Picarem finament la ceba i també els xampinyons.
En una paella amb oli daurarem la ceba i hi
afegirem els xampinyons.
Quan estigui daurat ho posarem al pot del
minipimer i hi afegirem el pa ratllat, la nata i l’ou . Hi afegirem també la
carxofa que em tret de buidar-les.
Salpebrar.
Batem molt bé fins aconseguir una crema.
Disposarem les carxofes a la safata del forn i les
farcirem amb la crema resultant.
Ratllarem una mica de formatge parmesà a sobre de
cada una de les peces i ho posarem a gratinar.
Comentaris