Cóctel de pinya
Aquest cóctel més que una tapa
seria ben bé un entrant.
Un entrant molt refrescant que
poden tenir preparat amb antelació i guardat
a la nevera fins al moment de
servir en que tan sol i caldrà afegir la salsa.
La quantitat de cóctel servit per
comensal equival a menjar-se mitja pinya a
més
a més dels diversos ingredients que el composen.
És una d’aquestes receptes que hem
de tenir a mà per a les celebracions ja
que la seva presentació no deixa indiferent.
Ingredients:
-
enciam
-
olives verdes sense pinyol
-
surimi de cranc
-
anxoves
-
pebrot vermell escalivat
-
formatge
-
pernil dolç
-
margallons (palmitos en castellà)
-
salsa rosa o maionesa.
-
ceba fregida deshidratada (opcional)
Els ingredients poden variar en
funció de les preferències i de la disponibilitat.
Mans a la massa:
Partirem la pinya en vertical, de dalt a baix sense treure’n les fulles.
La buidarem reservant el contingut.
La part exterior de la pinya ens
servirà de recipient per servir el cóctel.
Tallarem els ingredients esmentats
a daus no massa grans i esmicolarem l’enciam.
En un bol barrejarem tots els ingredients amb la salsa
escollida.
En aquesta ocasió m’he decantat per la maionesa.
Farcirem les mitjes pinyes amb el cóctel resultant i
decorarem amb la ceba deshidratada.
L’aportació de ceba proporciona un toc cruixent.
Si no es disposa de ceba deshidratada podem decorar amb
tires de pebrot vermell.
Nota: els margallons (palmitos) son extrets de la part
més tendra de la palmera i tenen un sabor fí i una textura molt suau.
Comentaris
En prendré nota
Una forta abraçada, Emilia
Aquesta recepta és molt dinàmica ja que podem posar-hi els ingredients que més ens agradin.
Ideal per a l'estiu, molt refrescant,
Una salutació