Cóctel de pinya


Aquest cóctel més que una tapa seria ben bé un entrant.




Un entrant molt refrescant que poden tenir preparat amb antelació i guardat

 a la nevera fins al moment de servir en que tan sol i caldrà afegir la salsa.


La quantitat de cóctel servit per comensal equival a menjar-se mitja pinya a

 més  a més dels diversos ingredients que el composen.


És una d’aquestes receptes que hem de tenir a mà  per a les celebracions ja 

que la seva presentació no deixa indiferent.

Ingredients:

-         mitja pinya per persona

-         enciam

-         olives verdes sense pinyol

-         surimi de cranc

-         gambes cuites

-         anxoves

-         pebrot vermell escalivat

-         formatge

-         pernil dolç

-         margallons (palmitos en castellà)

-         salsa rosa o maionesa.

-         ceba fregida deshidratada (opcional)



Els ingredients poden variar en funció de les preferències i de la disponibilitat.



Mans a la massa:

Partirem la pinya en vertical, de dalt a baix sense treure’n les fulles.

La buidarem reservant el contingut.

La part exterior de la pinya ens servirà de recipient per servir el cóctel.

Tallarem els ingredients esmentats a daus no massa grans i esmicolarem l’enciam.

En un bol barrejarem tots els ingredients amb la salsa escollida.

En aquesta ocasió m’he decantat per la maionesa.

Farcirem les mitjes pinyes amb el cóctel resultant i decorarem amb la ceba deshidratada.

L’aportació de ceba proporciona un toc cruixent.

Si no es disposa de ceba deshidratada podem decorar amb tires de pebrot vermell.

Nota: els margallons (palmitos) son extrets de la part més tendra de la palmera i tenen un sabor fí i una textura molt suau.

Comentaris

Anònim ha dit…
Una recepta d'alló més refrescant.

En prendré nota

Una forta abraçada, Emilia
mercè montardit ha dit…
Hola Emilia,

Aquesta recepta és molt dinàmica ja que podem posar-hi els ingredients que més ens agradin.
Ideal per a l'estiu, molt refrescant,

Una salutació

Entrades populars d'aquest blog

calamars encebats

restaurant ca l'Arturo.