Mercè

Us presento la meva  col·lecció de tapes !!
                     
Amb aquest blog pretenc tenir a ma i compartir totes aquelles receptes de tapeig que he anat recopilant al llarg del temps, ja siguin propies o no.



 “Una imatge val més que mil paraules”



El blog està dedicat a la preparació de tapes la qual cosa fa que moltes de les receptes siguin “microreceptes”. Vull dir que hi ha tapes molt sencilles que amb la combinació de dos o tres ingredients ja tenim llestes... Sense construir massa.



Podreu observar que el vocabulari és d’allò més planer. Al cap i a la fí sóc una aprenent en l’imnens món de la cuina.



La majoria de les receptes no precisen massa temps d’elaboració i estan compostes per ingredients comuns que tenim a l’abast.

Pot resultar-te una bona eina per trobar aquella recepta d'una tapa que pots preparar quan els convidats no previstos ja són a casa! 



En fí, amb aquest blog deixarè d’acumular els retalls de llibreta on anotava les receptes i que sovint passaven de mà en mà per compartir amb qui ho desitjava.



 El blog està permanentment en construcció .                                              És possible que pengi primer la recepta i uns dies ( o setmanes) desprès la foto del resultat. Us demano paciència ja que tot requereix el seu temps....


Així doncs, 

Deixa’t portar pels sentits….. endinsa’t-hi !


i deixa tants comentaris i opinions com et vingui de gust, seran ben vinguts.





Diu la Viquipèdia ....

El canapè  és una forma de presentació del menjar. Habitualment es tracta d'una peça petita de pa o galeta amb algun tipus de menjar per damunt. Es serveix com un tipus d'aperitiu

Una tapa és una petita ració de menjar que es consumeix entre àpats, durant festes o celebracions o també al vermut o com a entremés.    
Si aquest menjar es presenta damunt d'un tros de pa, se'n diu montadito.

Tradicionalment, el pintxo consisteix en una petita llesca de pa acompanyada de diversos ingredients culinaris, o bé en una petita porció de menjar. Pot prendre's en fred o calent i se subjecta amb un escuradents. (originari del País Basc)





Cada dia descobreixo receptes i combinacions noves però lo curiós del cas és l’origen de les tapes.
 A qui se li va ocòrrer?

Alguns estudiosos fan remontar l'origen del pintxo al segle XIII, quan degut a una malaltia del rei Alfons X, se li va recomanar que prengués vi acompanyat d'algun aliment sòlid. Al rei li va agradar tant l'experiència, que des de llavors, va disposar que no se servís vi si no anava acompanyat d'algun petit àpat.

Suposo que les tapes de la època no eren tan emulsionades i glamuroes com les que podem trobar avui en dia però això d’acompanyar el vi d’un mos va ser sens dubte una gran idea!



Comentaris

Visc a la Cuina ha dit…
Ei, quanta tapa, trobo que tens un blog d'allò més original! Ja se m'ha girat feina, vaig a mirar aquestes coses tan bones que tens per aquí...
Un bloc una mica psicodèlic...però m'agrada molt la idea de les tapes. Bona feina Mercè !
mercè ha dit…
Hola Albert! la veritat és que volia fer una col·lecció més que un blog xó aquest és el mitje més idoni per compartir-la amb tot aquell qui vgulgui fer-hi una ullada. Gràcies per la visita, espero que vagis tornant...
mercè ha dit…
Celebro que t'agradi.
Doncs, tria i remenar i sobretot ... TASTA'L !
Anònim ha dit…
Un bloc molt dinàmic!!!!

m'encanta, m'hi passejaré sovint.

Sara
Anònim ha dit…
Felicitats per aquest bloc tan vistós.

Bona feina.

Albert
Anònim ha dit…
Felicitats pel bLOG !

et seguiré des de Mallorca,

Irina
Anònim ha dit…
Moltiiissimes felicitats pel blog, sé la feina, temps i dedicació que comporta....

Cris
mercè ha dit…
Gracies a tots per les felicitacions i sobretot per la visita, torneu quan vulgueu, sou benvinguts.

Una salutació
Anònim ha dit…
Gran iniciativa. És genial q comparteixis les teves receptes. Martina
laia ha dit…
Hola Mercè, tens un blog molt xulo que vaig descobrir a través del Jose (de Kames ajudeu-me). Com que m'agrada i crec que pot agradar a molta més gent t'he "premiat" amb el Liebster award, una mena de plataforma per fer ressó dels blogs interessants que hi ha per la xarxa.
Sense cap compromís, perquè l'últim que vull és complicar la visa a ningú, el pots passar a recollir a:
http://aromafiguera.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html

Salut i fins aviat!
mercè ha dit…
moltissimes gràcies!

Anònim ha dit…
Quin bloc més xulo! M'hi quedo.
Jordi ha dit…
M'agrada molt! Bona feina! :)
Anònim ha dit…
Gràcies Jordi, n'hi ha per a tots els gustos...tria, remena I degusta !!!!
Anònim ha dit…
I was pretty pleased to uncover this site.
I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic
read!! I definitely really liked every little bit of
it and i also have you saved to fav to see new things in your web site.


Also visit my web blog :: video arcade
esther abad ha dit…
gracies per publicar les receptes del taller i per cert felicitats per el teu bloc molt original!

Entrades populars d'aquest blog

ous farcits de gambes

xirles amb all i julivert