calamars encebats
Aquesta recepta ens portarà una mica més de
temps de lo que estem acostumats amb les receptes d’aquest espai però val la
pena.
Necessitarem:
-
1kg de calamars frescos
-
4 cebes
-
2 dl d’oli d’oliva
-
5 grans d’all
-
1 got de vi blanc
-
½ dl de brou de peix
-
1 culleradeta de farina
-
sal
-
opcional: fonoll, llorer
mans a
la massa:
Netejarem bé els calamars i els salarem.
Tallarem els calamars a anelles i els
sofregirem a la cassola amb la meitat de l’oli aproximadament.
Quan sigui rossos reservem.
Afegim una mica més d’oli a la cassola hi hi
farem enrossir la ceba que haurem pelat i tallat a tires. Hi posem també els
alls, tallats molt finament.
Quan la ceba i els alls siguin rossos hi
afegirem el llorer i el got de vi i els calamars que haviem reservat.
Ho deixarem reduir una mica hi hi posarem la
farina i remenarem ben bé evitant que es formin grumulls.
Finalment afegirem el brou de peix i ho
tindrem fent xup-xup....
Rectificarem de sal si convé i els deixarem
coure fins al punt que desitgem.
Comentaris
ELENA D.B.
Una salutacio,
Una salutacio,